Geschiedenis Longines horloges

Longines is in 1832 opgericht door Ernest Francillon. De eerste vestiging van deze fabrikant van luxe horloges was in Saint-Imier in Zwitserland. De historie van Longines gaat eigenlijk al wel terug tot in 1830. Longines heeft een zeer bekend logo, een van de oudste logo’s van een horlogemaker. Op dit moment maakt Longines onderdeel uit van de Swatch Group. Als merk is Longines zeer beroemd om haar “Aviators” horloges. Deze horloges zijn ontstaan uit een persoonlijke vriendschap tussen een directeur van Longines en Charles Lindbergh. Lindbergh had na zijn trans Atlantische vlucht ideeën over een speciaal horloge voor piloten. Dit horloge moest de piloten helpen bij het navigeren. Het horloges dat toen op specificaties van Lindbergh is ontstaan wordt heden ten dage nog steeds geproduceerd.

Geschiedenis Longines horloges – ontstaan van het merk

Nadat de horloge maker was opgericht door Ernest werd 1847 Agassiz eigenaar van de organisatie. Om dit kracht bij te zetten gaf hij het bedrijf een nieuwe naam: Agassiz & Comagnie. In 1850 nam Francillon de zaak over en gooide hij sloeg hij een iets andere richting in met het bedrijf. Francillon legde meer nadruk op het uitbreiden en verbeteren van de productie van standaard horloge ontwerpen. Door de groei van het bedrijf moesten de fabrieken uitgebreid worden. In 1866 kocht Francillon voor deze uitbreiding twee stukken grond aan die in de volksmond bekend stonden als “Les Longines”. Deze uitbreiding was een gewaagde onderneming. Maar ondanks enkele tegenslagen en mede door het doorzetten van Francillon werd de uitbreiding een succes.

Geschiedenis Longines horloges – groei van het merk

Het eerste binnenwerk van een Longines horloge werd in 1867 in de Longines fabriek gemaakt. Hiermee was Francillon (de toenmalige eigenaar) de eerste die het opwindhorloge introduceerde met een “opdraai knopje”. Tot op dat moment konden de horloges alleen nog met een sleutel opgewonden worden. Mede door deze vinding maakte vanaf 1870 de Longines organisatie een gestage groei door. In het begin van 1900 had Longines al meer dan 1100 werknemers in dienst en werden de horloges over de hele wereld verkocht.

Veel erkenning en waardering voor Longines

Met haar horloges heeft Longines diverse prijzen gewonnen en heeft het veel waardering in de horlogemarkt. Gekscherend krijgt Longines wel eens de titel van de “beste prijswinnaar”.

Longines het sporthorloge merk

Al vrij snel legde Longines relaties met de sportwereld. Voortbouwend op de sterke technologie en de beschikbare kennis wist het merk relaties te leggen met de Olympische spelen. Al vanaf de spelen in Oslo (1952) was Longines het merk dat verantwoordelijk is voor het bepalen, registeren en tonen van de tijden. Maar hier bleef het niet bij. Ook bij de andere sporten is het merk Longines van de partij. Zo heeft het relaties opgebouwd met diverse sportbonden in de gymnastiek, skiën en paardrijden. Longines verzorgt de diverse tijdwaarnemingen op de diverse hippische sport gebeurtenissen als: Wereldkampioenschappen, Europeesche kampioenschappen, Olympische wedstrijden maar ook de CSIO en Concours Hippique evenementen wereldwijd. Maar ook bij de Formule 1 en de Tour de France heeft Longines vaak haar opwachting gemaakt.

Ontwikkelingen in de Longines collectie

Longines is steeds bezig met het verder uit ontwikkelen van de horloge techniek en het verbeteren van de precisie, duurzaamheid. Ook heeft het oog voor nieuwe ontwerpen en durft het hierin ver te gaan. In 1960 pakte Longines al het wereldrecord van het dunste elektromagnetische horloge. In 1982 kwam de horlogemaker met een speciale Ferrari collectie. Deze collectie was ontworpen ter ondersteuning van het partnership dat Longines was aangegaan met het Ferrari Formule 1 team.

Mijlpalen van Longines

Op 19 februari 2001 bereikte het merk Longines de mijlpaal van 30 miljoen geproduceerd horloges. En een laar later was het opnieuw feest. In 2002 werd de 170ste verjaardag gevierd van het Longines logo met het vliegende horlogeglas. In 2007 vierde het horlogemerk de 175ste verjaardag.

Heb je aanvullingen en/of suggesties voor dit overzicht Geschiedenis Longines horloges ? stuur even een bericht naar de webmaster van de site. Graag ontvangen we beeldmateriaal die we op deze site kunnen plaatsen.